Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
10 tips voor een ond'rscheidend cv

10 tips voor een ond'rscheidend cv

  • 20 mei 2022
  • Auteur: Eline & Eva

10 tips voor een ond’rscheidend cv

Heb jij al een mooi en opvallend cv? Om als starter aan de slag te gaan, is een onderscheidend cv ontzettend belangrijk. Want hoe sterker jouw cv, hoe groter de kans op een nieuwe uitdaging. Maar hoe maak je een goed cv? Wat staat er allemaal in? En hoe geef je het vorm? Vandaag delen we onze 10 gouden tips voor een écht opvallend en onderscheidend cv.

Alle doen’rs worden door onze vraagmanagers met hun cv aan de juiste opdrachtgever gekoppeld. Om een bedrijf te laten weten wie jij bent en wat je in petto hebt, kun je jouw cv dus maar beter up to date én opvallend maken. Daar helpen we je graag bij. Bij doen’r brengen we vertrouwen, groei en plezier in de wereld van detachering. Dit doen we door te ondernemen en door ons continu te ontwikkelen en onderscheiden. Als doen’r wordt jouw cv via het innovatieve programma EazyCV in een doen’r jasje gegoten, maar met deze tips kun je zelf alvast aan de slag:

1. Maak het de recruiter makkelijk 👩🏼‍💻

Je wilt niet dat een recruiter urenlang moet puzzelen om jouw cv te ontcijferen. Zet alle informatie die je wilt delen dus leesbaar, volledig en op chronologische volgorde in je cv.  

2. Zorg voor liefde op het eerste gezicht 🧡

Doe dit met jouw foto! Deze moet eruit knallen! Jij weet zelf ook binnen een paar seconden of iemand jouw type is of een bedrijf je aanspreekt? Precies. Zo werkt dat andersom ook. Zorg dus voor een scherpe, representatieve foto waarop je er professioneel en verzorgd uitziet.  

Wil je écht opvallen? Voeg dan niet een foto maar een video van jezelf toe. Video-cv’s zien we steeds vaker voorbijkomen en dat is niet gek. Hierin kun je jezelf namelijk nog beter presenteren. Let op: als je het doet, doe het dan goed. Anders werkt het averrechts. 

3. Geef concrete voorbeelden 📃

Natuurlijk moet je cv kort en krachtig zijn, maar té kort kan ook overkomen als vaag en incompleet. Wij raden je aan om concrete voorbeelden te geven. Door middel van bijvoorbeeld de SMART methode. Doe dit voor werkzaamheden die je hebt uitgevoerd en bij projecten waarbij je betrokken was. Maar vermeld ook welke software en systemen je allemaal kent. 

Zijn er periodes waarin je niet werkte? Geen probleem, maar geef dan aan wat je die periode wel hebt gedaan.

4. Vul alle gaatjes op 🦷

Niemand houdt van gaatjes ;-) Zorg er dus voor dat je cv volledig is en er geen gaten in zitten. Zijn er periodes waarin je niet werkte? Geen probleem, maar geef dan aan wat je die periode wel hebt gedaan. Heb je bijvoorbeeld een tussenjaar genomen om te reizen, je even 100% op je studie gefocust of iets anders gedaan? Laat het weten. En vergeet ook zeker niet je (bij)baantjes te benoemen. Misschien denk je dat het niet relevant is, maar als starter laat je hiermee juist zien dat je proactief en ondernemend bent. Bij doen’r worden we hier juist blij van!   

5. Onderbouw je competenties ✨

Analytisch en kritisch is iedereen, maar waaruit blijkt dat jij analytisch en kritisch bent? Onderbouw dit met concrete voorbeelden. Ben jij bijvoorbeeld analytisch omdat je je scriptie met een mooi cijfer hebt afgerond? Ben jij kritisch omdat je bij je vorige werkgever bepaalde processen in kaart hebt gebracht en een verbetering hebt voorgesteld? Denk goed na over welke competenties bij jou passen en waarom.

Ben jij kritisch omdat je bij je vorige werkgever bepaalde processen in kaart hebt gebracht en een verbetering hebt voorgesteld?  

6. Maak er iets moois van 🤩

Uit onderzoek van Microsoft Marketing blijkt dat 90% van alle info die je naar je hersenen stuurt, visueel is. Daarbij verwerken je hersenen beeld wel 600.000 keer sneller dan test. Afhankelijk van het bedrijf waar je solliciteert, kun je hierop inspelen. Neem bijvoorbeeld de kleuren, de stijl en het logo van het desbetreffende bedrijf over. Dat voelt voor de ontvanger heel erg vertrouwd. 

7. Houd je aan de basisregels ✒️

Basisregels? Ja, hier moet je echt altijd op letten voor je je cv verstuurt:

🔶 Maak een .pdf van jouw cv, een .doc kan echt niet meer.

🔶 Let op spel- en interpunctiefouten. Laat gerust je vriend(in), moeder of buurvrouw je cv nog eens nalezen.

🔶 Gebruik geen spreektaal, dat komt later wel.

🔶 Zorg voor consistentie: zet alle tussenkopjes bijvoorbeeld dikgedrukt, gebruik steeds dezelfde opsommingstekens, etc. 

8. Laat de salestijger in jezelf naar buiten 🐯

Je mag, nee… móet jezelf verkopen. Want anders gaat iemand anders er met jouw droombaan vandoor. Schrijf dus een goede verkooptekst over jezelf, zodat het bedrijf in kwestie je wel uit móet nodigen voor een gesprek.

Laat de salestijger in jezelf naar buiten   

9. Zorg dat je cv matcht met je LinkedIn  🖥

Iedereen kijkt tegenwoordig op LinkedIn. Zorg er dus voor dat je LinkedIn-profiel ook helemaal up to date is en overeenkomt met je cv. Niet alleen op het gebied van werkervaring, maar ook afgeronde cursussen, trainingen en opleidingen vermeld je hier allemaal. Dit geeft vertrouwen. Is je LinkedIn-profiel bijgewerkt? Voeg de url dan ook zeker toe aan je cv.

10. Vertel iets persoonlijks over jezelf 🙋🏼‍♀️

Recruiters vinden het leuk om iets persoonlijks over jou te weten. Schrijf daarom altijd iets over jezelf, waarin je dingen benoemt die niet in je cv staan. Hou het kort, een paar regels zijn voldoende. Je maakt recruiters of potentiële werkgevers zo ontzettend nieuwsgierig. Wedden dat je wordt uitgenodigd? 

Wij zijn benieuwd naar jouw cv! 

Door aan de slag te gaan als (Junio’r) Consultant bouw je een indrukwekkend cv op. Je gaat aan de slag bij diverse opdractgevers en rond verschillende projecten af. Kom bij doen’r in dienst en laat je cv in een doen’r jasje gieten! Wij helpen je met het maken van je cv zodat jij zeker weten opvalt bij onze opdrachtgevers. 

Wil jij als Junior Consultant bij doen’r werken?

Stuur ons jouw cv

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons