Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
3 gouden en persoonlijke tips van manager aanbod Rense!

3 gouden en persoonlijke tips van manager aanbod Rense!

  • 13 december 2022
  • Auteur: Rense & Eva

3 gouden en persoonlijke tips van manager aanbod Rense! 

doen’r biedt starters een uitdagende opdracht in het ondersteunen van projecten en advies. Zo kunnen starters ontdekken en groeien, mét een vaste – vooral ook gezellige – thuisbasis in Rotterdam. doen’rs zijn slimme aanpakkers, zoals jij, die zien en doen wat nodig is. Geen zorgen: je wordt goed begeleid!

Hoe we dat doen? Onder andere door jouw persoonlijke aanbodmanager die altijd voor je klaar staat! Het team van vier aanbodmanagers begeleidt de consultants bij groei & ontwikkeling. Sinds kort doen ze dit onder leiding van Rense. In deze blog vertelt hij alles over zijn functie en zijn enthousiasme voor doen’r. Hij deelt drie tips die hij zelf graag had willen weten toen hij als starter begon! 

Ik wil direct solliciteren! 😜

Wie is Rense?

Sinds juli 2022 bij doen’r in dienst; Rense de Jong. Hij is 35 en woont in Heiloo. In zijn vrije tijd gaat hij het liefst een rondje hardlopen. Je vindt hem in de sportschool of thuis op de bank voor een mooi potje voetbal. Horrorfilms kijkt hij liever niet. Voor een broodje kroket kan je hem wakker maken en als klein kind wilde hij graag piloot bij de KLM worden. Kortom een sportieve levensgenieter die het doen’r team versterkt. 

Waarom ben jij bij doen’r gestart? 

“Ik vind het een onwijs tof bedrijf, super leuke collega’s en gave opdrachtgevers! Ik zie ontzettend veel potentie in doen’r en ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag zijn.”

“Ik zie potentie in doen’r”, kun je daar iets meer over vertellen? 

Zeker weten! Laat ik allereerst zeggen dat ik ontzettend trots ben op waar het bedrijf nu staat. We bestaan bijna 5 jaar en hebben 130 (Junio’r) Consultants in dienst, die dagelijks werken aan hun eigen ontwikkeling. Elke dag zetten zij zich in bij onze klanten en maken echt het verschil. En daarnaast een mooi team op onze thuisbasis dat dagelijks werkt om van doen’r het gaafste bedrijf van Nederland te maken! 🥳 Er is potentie voor groei en we zitten nu in de fase om dit concreter te maken. Dit doen we onder andere door aan de slag te gaan met de resultaten uit de fanScan, dit is een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Zo kunnen we de Consultants nog meer perspectief in hun ontwikkeling bieden. Daarnaast verbeteren we interne processen en kunnen we door rapportages nog beter sturen en inspelen op veranderingen. Hiermee kunnen we echt het verschil maken in de huidige markt!”

" Zo kunnen we de Consultants nog meer perspectief in hun ontwikkeling bieden."

Wat houdt het in om manager aanbod te zijn?

Als aanbodmanager stuur je een team van Consultants aan die je begeleidt en ondersteunt op de opdracht en helpt bij het opstellen van concrete leerdoelen. Je bent het eerste aanspreekpunt bij vragen en eventuele uitdagingen op de opdracht. Je denkt mee in oplossingen en geeft bruikbare tips die direct in de praktijk toegepast kunnen worden. Als manager aanbod doe ik hetzelfde, maar dan voor de aanbodmanagers. Ook ik blijf leren en sommige uitdagingen zijn dan ook weer nieuw voor mij. Samen lossen we het op!” 💪🏻

Wat doet een manager aanbod op een dag? 

“Ik bespreek de ontwikkeling en prestaties van de (Junio’r) Consultants met de aanbodmanagers en kijk samen met HR, aannemen (recruitment) en vraag (sales) hoe we ervoor kunnen zorgen dat Consultants optimaal kunnen werken. We hebben elkaar nodig om de tijd bij doen’r leuk en leerzaam te maken! Dat begint bij continu verbeteren en leren van fouten.”

Wat houdt ‘de beste ontwikkeling’ voor jou in?

“Voor iedereen die een training bij Kenneth Smit gevolgd heeft een terechte “Radio”😉! Dit betekent dat je eigenlijk niet weet wat het “beste” inhoud. En dat je als Consultant en leidinggevende door zal moeten vragen. Ik heb het streven dat we over twee jaar met een dikke 9 worden beoordeeld door onze Consultants. Dit is ook één van onze organisatiedoelen en daar ga ik echt voor.”

Als manager aanbod maakt Rense het verschil omdat hij jarenlange ervaring als consultant en als manager heeft. Hij weet als geen ander waar je tegen aanloopt als je net start. Vandaar dat we hem hebben gevraagd naar 3 tips die hij goed had kunnen gebruiken toen hij net startte.

🧡 Tip 1: Begin elke opdracht “opnieuw”

“Omdat elke klant, opdracht, omgeving en eventuele wet- en regelgeving anders kan zijn ten opzichte van eerdere opdrachten. Natuurlijk zijn voorgaande ervaringen nuttig en toepasbaar in je nieuwe opdracht. Toch is mijn tip: ga eerst meewerken en meehelpen binnen je eigen afdeling. Ga opnieuw de werkzaamheden ervaren, zodat je na een periode voldoende kennis hebt om processen te verbeteren. Ik heb nog nooit een proces verbeterd zonder eerst zelf te hebben meegedraaid!”

🧡 Tip 2: Sta stil bij successen!

“Vier de successen, wees trots op jezelf en je team en straal dat uit. Door stil te staan bij successen groeit je zelfvertrouwen. Het geeft motivatie om het nog beter te doen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s. Vier het samen met je collega’s en neem taart of koek mee. Ik weet zeker dat dit gewaardeerd wordt.” 

“Vier de successen, wees trots op jezelf en je team en straal dat uit."

🧡 Tip 3: Maak van je hart geen moordkuil

Ik vind openheid erg belangrijk in mijn werk. In het verleden kropte ik mijn gedachtes op en dat belemmerde mij in het werk en ontwikkeling. Dat is zonde en niet nodig. Deel je mening en geef aan hoe jij je voelt bij je collega’s. Je wordt daar uiteindelijk gelukkiger van.

Zoals je leest is Rense een teamspeler die altijd in is voor een goed gesprek. Onze Junio’r Consultants kunnen hem dan ook voor alles benaderen. Hij is een luisterend oor en helpt ze graag op zowel persoonlijk als professioneel gebied. De komende tijd begeleidt hij Consultants en aanbodmanagers bij hun ontwikkeling. Ook houdt hij erg van feestjes dus zal hij de komende tijd vaak te vinden zijn op de doen’r dansvloer! 😉

Ben jij ook op zoek naar een werkgever waarbij plezier centraal staat? En waar successen erkend en gevierd worden? Dat kan! Neem contact met ons op, drink een bak koffie met Rense of solliciteer direct. Wie weet start jij binnenkort als Junio’r Consultant!  

Waar wacht je nog op?! 😉

Neem contact met ons op! 📲

Of bekijk alvast de vacature!

Vacature Junio'r Consultant! 👏🏻


Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons