Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Fan Scan - Werkpaarden of Jolly Jumpers: wat zijn onze doen’rs?

Fan Scan - Werkpaarden of Jolly Jumpers: wat zijn onze doen’rs?

  • 13 april 2022
  • Auteur: Eline, Nadine & Eva

Werkpaarden of Jolly Jumpers: wat zijn onze doen’rs?

Bij doen’r leven we volgens het motto: een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd. We stellen vragen en maken fouten. Zodat we de beste Junior Consultants opleiden, maar ook de beste werkgever en detacheerder van Nederland worden. Hoe we dat aanpakken? Onder andere met de Fan Scan van de Fan Factory, een vernieuwend medewerkersonderzoek waaruit blijkt hoe het gesteld is met de tevredenheid, betrokkenheid en bevlogenheid van onze doen’rs. Wat de Fan Scan precies inhoudt? Aanbodmanager Nadine vertelt je meer!

Nadine, vertel eerst eens wie je bent en wat je bij doen’r doet…

“Ik ben aanbodmanager bij doen’r. Dat houdt in dat ik de Consultants uit mijn team begeleid bij hun opdracht en hun persoonlijke ontwikkeling. Als ze vragen hebben, advies willen of succesmomentjes willen delen, kunnen ze bij mij terecht. Ik ben hun eerste aanspraakpunt binnen doen’r.”

 Jullie werken sinds kort met de Fan Scan, wat is dat?

“De Fan Scan is een medewerkersonderzoek van Fan Factory. Dit onderzoek laat zien in hoeverre doen’r een aantrekkelijke werkgever is en hoe het is gesteld met de tevredenheid, betrokkenheid, bevlogenheid en prestaties van onze medewerkers. Daarnaast adviseert de Fan Scan over wat we kunnen doen om medewerkers nog grotere fans van doen’r te maken en om verloop tegen te gaan. Zo blijven we groeien. Als doen’rs, als team en als organisatie.”

“Dit medewerkersonderzoek geeft ons inzicht over hoe we onze consultants (nog meer) fan van doen’r en het werk kunnen maken”

Hoe zijn jullie bij de Fan Scan terecht gekomen?

“Fan Factory is de partij die eerder onze doen’r app heeft ontwikkeld en waarmee we nog steeds veel samenwerken. “Toen we kennismaakten met de Fan Scan en zagen op wat voor bijzondere en vernieuwende manier Fan Factory te werk gaat met het doen van medewerkertevredenheidonderzoek, viel dat meteen bij ons in de smaak. Wij werken ook graag op een vernieuwende manier, vanuit een persoonlijke aanpak met focus op groei.”

 Wat is er zo bijzonder aan de Fan Scan?

“De Fan Scan werkt met paarden. Tof hè? Nu vraag je je vast af hoe dat zit. Elke doen’r die de Fan Scan invult, krijgt in zijn/haar persoonlijke terugkoppeling te zien welk type paard hij/zij is: een dressuurpaard, manegepaard, hobbelpaard, weidepaard, renpaard, slapend paard, Jolly Jumper, veulen of werkpaard. Daarnaast krijgt elke doen’r persoonlijke tips die helpen om uiteindelijk een Jolly Jumper (échte fan) te worden.”


 Wat levert het doen’r op?

“Dit onderzoek geeft ons inzicht over hoe we onze Consultants (nog meer) fan van doen’r én het werk kunnen maken. Maar ook hoe wij als organisatie scoren ten opzichte van collega-organisaties uit de branche en ten opzichte van succesvolle bedrijven. Op zeven cruciale gebieden, door alle lagen van de organisatie heen, ontdekken we waar behoeftes, kansen en mogelijkheden tot groei liggen. En aan welke knoppen doen’r moet draaien om het aantal Jolly Jumpers te vergroten.”

 En wat levert het de consultants op?

“Consultants krijgen na het invullen van de scan te zien hoe ze in de wedstrijd zitten en waar ze aan kunnen werken. Welk type paard zijn ze en gaan ze wel met plezier naar hun werk? De uitkomst bespreekt de consultant met zijn/haar aanbodmanager. Niet alleen verbeterpunten komen in dit gesprek aan bod, ook alle sterke punten worden in het zonnetje gezet. Bij doen’r vinden we het belangrijk dat Consultants met plezier naar hun werk gaan en dat er naar hun mening wordt geluisterd. Wij werken niet met nummers, maar met mensen. Bovendien zorgen blije Consultants voor tevreden klanten.”

 Waar gaan jullie als eerst mee aan de slag?

“Op basis van de uitkomsten, benchmark en rapportages organiseren we binnenkort allerlei powersessies, zodat aanbodmanagers bij doen’r een actieplan kunnen maken om de resultaten én het werkgeluk van hun Consultants te verbeteren.”

Een dressuurpaard, een weidepaard, een renpaard of Jolly Jumper? 

Wat wil je zelf met de uitslag van de Fan Scan doen?

“Ik wil de uitkomsten van “mijn” Consultants zo goed mogelijk analyseren om erachter te komen wat er anders en beter kan. Ik zal per persoon de uitkomst bespreken, maar vind het ook belangrijk om te kijken waar mijn team als geheel staat. Daarnaast wil ik kijken waar ik zelf in kan verbeteren om mijn team van Consultants zo goed mogelijk te begeleiden en ze nog grotere fans te maken.”

Wil jij ook zo’n toffe werkgever?

Kom dan bij doen’r werken! Wij bieden slimme starters de kans die ze verdienen en klanten de aanpakkersmentaliteit die ze nodig hebben. Dit noemen we ‘Detacheren zoals het hoort’: vanuit een persoonlijke aanpak, gezellige thuisbasis en focus op groei. En zelf blijven we ook verbeteren en groeien! Dit maakt ons de leukste detacheerder van Nederland.

Vragen voor Nadine? Neem dan direct contact met haar op.

Bel Nadine!

Wil jij als Junior Consultant aan de slag bij doen’r?

Solliciteer direct!

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons