Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Het verhaal achter Klink ‘r (H)op Het doen’r biertje

Het verhaal achter Klink ‘r (H)op Het doen’r biertje

  • 21 september 2023

“Hééééé biertje?”🍺 
Nee, dit is niet skileraar Rudi van de bekende bierreclame. Dit is onze Junio’r Consultant Anne Walter (ook wel AW). Anne Walter werkt sinds september 2022 bij doen’r en naast dat hij doordeweeks op opdracht werkt, is hij in het weekend gepassioneerd bierliefhebber. Met mate uiteraard. 😉 Hij gaat voor kwaliteit en is een echte fijnproever. Hij houdt ervan om verschillende biertjes uit te proberen in cafés. Dit doet hij voornamelijk in Leiden, Amsterdam en Den Haag. Zijn favo café? ‘De ooievaar in Amsterdam’, een klassiek bruin café waar zijn vader hem vroeger vaak mee naartoe nam.

Ga het maar gewoon doen’r
Bij doen’r zijn we altijd in voor gekke ideeën én voor de uitvoer. Op een doen’r borrel eind 2022 stond Anne Walter met een Rotterdams biertje in zijn hand te praten met collega’s over, jawel, bier! ‘Ik ken een brouwer, misschien kunnen we wel gewoon een doen’r biertje brouwen’, aldus AW. Zoals de vele ‘goede ideeën’💡 die ontstaan tijdens een feestje, was dit idee de volgende ochtend nog steeds een goed idee. Dus, van initiatief over tot uitvoer! Al snel volgde er een contactmoment met de brouwerij, werd het doen’r bierteam samengesteld en zijn ze met z’n vieren aan de slag gegaan. 

Begin bij het begin
Hoewel AW eerder een succesvol biertje had gebrouwen, was dat voor de andere drie doen’rs niet het geval. Van het samenstellen van de ingrediënten, naar pakken mout de ketel in gooien, maischen, lokale varkens 🐷 voeren met het restproduct, koken, koelen, proeven, vergisten, flesjes afvullen, nagisten en doppen d’r op. Ze hebben het allemaal gedaan! Klik hier voor de making off.

Klink’r (H)op 
Het resultaat? Een (na)zomers fris biertje dat bestaat uit een mix van een witbiertje en een IPA. We proosten 🍻 op het 5-jarig bestaan van doen’r. Voor elk jaar dat doen’r doet, hebben de brouwers een ludiek ingrediënt ‘toegevoegd’.

2018 – Het jaar dat doen’r is opgericht. Op een zwoele zomeravond op het strand van Curaçao is de naam doen’r ontstaan…. Op jawel, een bierviltje

2019 – Met toen nog een kleine club doen’rs dansten en zongen we de sterren van de hemel tijdens het eerste doen’r teamuitje bij de Vrienden van Amstel Live. Een Amstelbiertje mocht dus niet ontbreken.

2020 – Het jaar dat Corona een bittere nasmaak kreeg en we online borrelden en feestjes bouwden. Corona is mee gebrouwen in de ketel. En dan bedoelen we natuurlijk het zomerse biertje.

2021 – Golf is de verbindende factor in het leven van directeuren Levi en Marijn. En de golfbaan was – nadat Nederland 1,5 jaar op slot zat – dé plek voor een waanzinnig samenkomen in 2021. Dus die golfbal, die moest het bier in! 

2022 – Voor de fijnproever zit er, ter ere van onze (legendarische!) eerste doen’r wintersport, Flügel en Jägermeister in. 

Om het doen’r bier af te maken, voegden de brouwers de felbegeerde doen’r kleuren toe met Blue Curaçao en Oranjebitter.

Leven in de brouwerij
Na maandenlang in het geheim aan dit project te hebben gewerkt, was het dan eindelijk zover. De grote ontknoping op het doen’r nazomerfeest! Alle collega’s werden naar binnen gehaald om AW op het grote scherm te zien schitteren in zijn eigen biercommercial. Na een luid applaus werd er dan eindelijk geproost met het enige echte doen’r nazomerbiertje!

Kijk hier de biercommercial!

Klink’r (H)op – een doen’r product gebrouwen door de doen’rs Anne Walter, Désirée, Thijs & André. 

Leuk al die toffe dingen! Wordt er dan nog wel gewerkt? 
Zeker! Op zijn eerste opdracht was hij werkzaam als contractbeheerder bij een vastgoed gerelateerde organisatie. Op zijn tweede en huidige opdracht is hij ook contractbeheerder. Dit keer bij een dienstverlenende instantie dat valt onder de Rijksoverheid. Hier analyseert en controleert hij contracten en overeenkomsten en maakt hij procesbeschrijvingen. Daarnaast brainstormt hij met collega’s over wat er nog beter kan qua processen en voert hij experimentele nieuwe werkwijzen uit.

Aanbodmanager André over Anne Walter: “AW is iemand die binnenkwam als studentikoze student. Inmiddels uitgegroeid tot studentikoze consultant. Hiermee heeft hij zijn authenticiteit behouden én is gegroeid als professional.”

Nieuwsgierig geworden naar een baan bij doen’r? Klik hier.

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons