Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Joey gaat ‘r voor - Van Lean Yellow Belt naar Green Belt

Joey gaat ‘r voor - Van Lean Yellow Belt naar Green Belt

  • 03 april 2024

Bij doen’r leven we volgens het motto: een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd. Dankzij het grote aanbod aan opleidingen en trainingen krijg je alle ruimte om je te ontwikkelen en je verder te specialiseren in de richting die jij op wil. Consultant Joey weet deze ruimte en mogelijkheden maar al te goed te benutten voor zijn groei en ontwikkeling! Joey van 🧡e gefeliciteerd met je Green Belt!

 Hoe het begon…
“Mijn studie was gericht op procesverbetering, dit is wat me in eerste instantie aanspoorde om consultant te worden. Als consultant help je andere bedrijven met het verbeteren van hun processen, wat zowel leerzaam, als leuk is.” 
Joey’s enthousiasme werd groter na het behalen van zijn Lean Yellow Belt. Hier wilde hij nóg beter in worden! 

"Ik zag het behalen van de Green Belt als een belangrijke stap om mijn ervaring op het gebied van projectmanagement verder uit te kunnen breiden, waardoor ik binnen doen'r ook weer mooie stappen kan gaan maken."

Wat heb je allemaal geleerd tijdens de Green Belt training?
We hebben veel geleerd over verschillende methoden en modellen om processen te verbeteren. En natuurlijk leerden we ook hoe je deze modellen kunt gebruiken en toepassen, en wie je erbij moet betrekken. Wat superhandig was, was dat ik een opdracht uit mijn huidige project kon meenemen. Zo heb ik meteen geleerd hoe ik deze kennis in de praktijk kon toepassen. De training werd gevolgd door een jonge groep consultants van andere bedrijven. Dit maakte het extra boeiend, omdat je zo veel praktijkvoorbeelden met elkaar kon delen. 

Wat vond je makkelijk en/of moeilijk?
Over het algemeen vond ik de training niet heel moeilijk. Omdat ik oprecht geïnteresseerd was in de leerstof, vond ik het over het algemeen goed te doen om de concepten te begrijpen en toe te passen. De rekenvragen waren voor sommige consultants nog wel pittig. Gelukkig kregen we extra oefeningen om de stof beter te begrijpen.

Hoe is het nu met je Green Belt kennis en ervaring op zak?
Tegenwoordig pas ik de geleerde stappen systematisch toe bij elk project. Het studiemateriaal, inclusief het boek, heeft hier ook zeker aan bijgedragen. Hier staan alle stappen duidelijk beschreven, met extra praktische voorbeelden.  
Ook leiderschap, wat benadrukt wordt tijdens de training, is essentieel. Als projectleider moet je niet alleen de methodologieën kennen, maar ook weten hoe je ze effectief kunt implementeren. Daarnaast moet je een team kunnen leiden om zo samen de gestelde doelen te bereiken. Dit heeft mijn begrip van Lean-methodologieën versterkt.

"Voor mij was het behalen van de Yellow Belt een extra motivatie om door te gaan met de Green Belt."

Zou je het andere consultants aanraden?
Absoluut! Ik raad het mijn doen’r collega’s die interesse hebben op het gebied van projectmanagement zeker aan om deze training te volgen. Begin met de Yellow Belt om een idee te krijgen van Lean en je interesse te peilen. Voor mij was het behalen van de Yellow Belt een extra motivatie om door te gaan met de Green Belt. Met de Green Belt kun je aan de slag met praktijkopdrachten. Daarnaast vergroot de Green Belt je kansen op het gebied van verschillende Lean-projecten.

En nu verder?
Ik ben van plan om Lean verder te integreren in mijn volgende opdrachten en ik hoop hierdoor verschillende Lean-trajecten uit te mogen voeren. Een Lean-traject duurt meestal ongeveer een half jaar en ik kijk er echt naar uit om hiermee aan de slag te gaan. Het is mijn doel om in de komende jaren zoveel mogelijk Lean-trajecten te draaien en de methodologieën effectief toe te kunnen passen bij verschillende opdrachten.

Lekk’r bezig Joey! Zo zien we het graag. Wil je net als Joey voor een Lean Belt gaan of heb je misschien andere groei ambities? Kom net als Joey in actie en ga het gewoon doen!

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons