Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Karst deelt zijn tips!

Karst deelt zijn tips!

  • 06 juni 2024

Creëer kansen en benut ze 📈
“Probeer binnen je huidige opdracht kansen te creëren en te benutten. Als je lang niet al je tijd nuttig kunt gebruiken, omdat je taken afgerond zijn, vraag dan aan je leidinggevende of er nog ander werk beschikbaar is. Als je merkt dat een bepaald proces niet soepel verloopt, neem dan de tijd om het proces te analyseren, identificeer de knelpunten en breng de kosten en baten in kaart. Grote kans dat je dan de ruimte krijgt om verbeteringen door te voeren. Op die manier vergaar je nieuwe ervaringen, blijf je gemotiveerd en is de kans groot dat je meer van dit soort uitdagende taken of functies toebedeeld krijgt binnen de organisatie. Ook is het waardevol om verschillende functies of taken op je te nemen. Zo ontdek je wat je energie geeft, waar je kracht ligt, en welke taken of werkzaamheden energie vreten. Deze kun je dus beter overlaten aan iemand die daar wél energie van krijgt.” 

Voor de oplettende doen’r: ontwikkelen, onderscheiden en ondernemen dus. 😎

Spring in het diepe🌊
Wat bij Karst voor de meeste groei zorgt, is in het diepe springen. Zijn projectleidersfunctie binnen de gebiedsindeling en zijn rol als data-analist, waren net iets boven zijn petje (naar eigen zeggen). Juist binnen deze functies heeft hij ontzettend veel geleerd. En dat gaat niet zomaar: stel vragen, stel je leergierig op, spar met je collega’s en gebruik de tools uit je trainingen (Consultancy Vaardigheden, Prince II, Lean Scrum en Professionele procesbeschrijving). Zo kom je volgens Karst als consultant een heel eind op onbekend terrein, en ontwikkel je je dus snel verder.

Volg Consultancy Vaardigheden 🗣
Van alle trainingen die je binnen doen’r kunt volgen, vindt Karst de training Consultancy Vaardigheden veruit de beste. Zo zegt hij zelf: “Als je echt wil groeien als Consultant is dit zeker een aanrader. Het biedt fantastische tools om daadwerkelijk als consultant aan de slag te gaan. Je leert hoe je effectieve gesprekken voert, de behoeften van de klant identificeert en eventuele bezwaren ombuigt, zodat er samen naar een oplossing kan worden toegewerkt.”

 

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons