Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Laat je inspireren door Anne haar reis bij doen’r

Laat je inspireren door Anne haar reis bij doen’r

  • 03 augustus 2023
  • Auteur: Marina

Sinds maart 2022 een echte doen’r! Anne zit op haar tweede opdracht en heeft onlangs promotie gemaakt van Junior Consultant naar Consultant. Ze ontwikkelt zich in rap tempo. Goed moment dus om stil te staan bij deze groei en jou als lezer hierin mee te nemen…

Kun je kort iets vertellen over jouw opdracht?
Ik werk als projectondersteuner bij Agenda Natuurinclusief. Agenda Natuurinclusief richt zich op het natuurherstel en -versterking buiten de natuurgebieden, met een natuurinclusieve Nederlandse samenleving in 2050 als einddoel (voor meer info www.agendanatuurinclusief.nl). Een programmabureau regisseert en faciliteert de uitvoering en ontwikkeling van Agenda Natuurinclusief voor 10 verschillende domeinen (zoals Bouw, Water, Onderwijs, etc.). Als projectondersteuner zet ik mij in voor de domeinen van de Agenda. Domeintrekkers ondersteun ik met verschillende taken, zoals het organiseren van evenementen, het geven van advies, het beoordelen van teksten en het helpen visualiseren. Hierdoor kunnen zij zich richten op hun primaire werkzaamheden voor hun specifieke domein. Daarnaast voer ik eigen initiatieven uit binnen het programmabureau, waaronder het visualiseren van een interdepartementaal netwerk en het uitwerken van processen.

Om je een beeld te geven..
In juni 2023 heb ik een bijdrage mogen leveren aan een event van mijn werk: Natuurinclusief Top 2023. In de ochtend vonden er domein specifieke sessies plaats. Hierbij zaten domeintrekkers samen met hun kernteams bijeen om de acties voor Agenda 2.0 te bespreken of concretiseren. Mijn bijdrage was het verwerken van de wensen en behoeften van de domeintrekkers voor deze ochtendsessies. Ik zorgde er onder andere voor dat elke sessie in de juiste ruimte plaatsvond, dat alles naar wens was en de sessies zo goed mogelijk verliepen. Ook was ik voor alle domeintrekkers het aanspreekpunt voor alle zaken die geregeld moesten worden voor de Natuurinclusief Top. Daarnaast heb ik meegedacht met de puzzel voor het middagprogramma, waar we een divers aanbod van lezingen en workshops hadden. Tot slot heb ik op de dag zelf vooral genoten van de enorme positieve energie!

Je bent nu gepromoveerd naar Consultant. Wat heeft daar aan bijgedragen?
Allereerst heeft mijn positieve instelling ervoor gezorgd dat ik veel uitdagingen heb aangepakt. Door uitdagingen die ik bijvoorbeeld tijdens mijn eerste opdracht bij een Nederlands bank tegenkwam om te buigen naar leerpunten, ontwikkelde ik mijzelf en groeide ik verder. Daarnaast probeer ik altijd proactief te handelen. Zelf kijken waar het beter kan, dit uitwerken en een goed voorstel doen. Binnen doen’r heb ik ook vanaf het begin naar verbetermogelijkheden gezocht. Ik blijf kritisch en probeer doen’r en de organisatie achter mijn opdracht(en) een stukje beter te maken. Mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling heeft er naar mijn idee voor gezorgd dat ik ben gepromoveerd.

Wat doe je op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei?
Ik heb ten eerste veel trainingen en cursussen binnen doen’r gevolgd. Van het leren van gesprekstechnieken bij een vierdaagse training consultancy vaardigheden, tot het volgen van trainingen als Presenteren, Schriftelijke adviesvaardigheden en Timemanagement. Ook heb ik mijn Yellow Belt (Lean Six Sigma) gehaald. De kennis die ik tijdens de trainingen op doe, zet ik nu praktisch in tijdens mijn werk.

Daarnaast besteed ik meerdere keren per jaar aandacht aan mijn persoonlijke doelen. Dit proces bespreek ik samen met mijn persoonlijke aanbodmanager. Hij zorgt ervoor dat ik scherp blijf en mezelf blijf uitdagen.

Tot slot leer ik op mijn huidige opdracht erg veel. Door proactief meer werkzaamheden op te pakken, leer ik steeds meer van verschillende processen, van transitie denken en inhoudelijk over het thema natuurinclusief. Omdat ik zelf een passie heb voor de natuur, voel ik veel intrinsieke motivatie om hier hard voor te werken en mijzelf in de kennis onder te dompelen en mijzelf dus te ontwikkelen. 

Heb je nog tips voor (startende) Junior Consultants?
Grijp kansen met beide handen aan! Vanuit doen’r worden veel mogelijkheden geboden om jezelf te ontwikkelen. Interne trainingen, externe trainingen, gezellige borrelavonden waar je kan sparren met andere doen’rs en nog veel meer. Ook is je aanbodmanager er voor je om je bij je persoonlijke ontwikkeling te begeleiden. Daarnaast krijg je via doen’r de kans om een kijkje te nemen in verschillende sectoren door een ruim aanbod aan opdrachten. Mijn advies is dus; grijp al die kansen aan om jezelf te blijven ontwikkelen! Het is bij doen’r ook nog eens heel gezellig, dus ik zou lekker elke week een keer op het kantoor komen werken om zo je doen’r collega’s beter te leren kennen (en met mij een kop thee te drinken).

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons