Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Lara's reis: Van taalwond’r naar mensgerichte recruiter bij doen’r

Lara's reis: Van taalwond’r naar mensgerichte recruiter bij doen’r

  • 08 september 2023
  • Auteur: Marina

Kom je bij doen’r werken? Dan zijn wij benieuwd: Wie wil je zijn? Wat vind je leuk? Wat wil je leren? Hoe kun je bijdragen met jouw kennis en ervaring? 

We spraken met Lara, een toegewijde professional met een achtergrond in meertalige bedrijfscommunicatie. Ze heeft haar weg gevonden in het herkennen en inzetten van talent en weet daarbij haar taalkennis optimaal te benutten, door onder andere consultants te trainen om nóg beter te worden in taal en schriftelijke communicatie. Een inspirerend voorbeeld van hoe je vanuit je eigen passie een bijdrage kunt leveren aan organisatiedoelen en de persoonlijke groei en ontwikkeling van anderen. 

Een multitalent uit de Hoeksche Waard
Lara, opgegroeid in de Hoeksche Waard, koos ervoor om haar passie voor talen na te streven door eerst een taalcursus te volgen in Nice en daarna te studeren aan de universiteit van Antwerpen. Hier behaalde ze haar diploma’s in Franse en Duitse Taal-en Letterkunde en in Meertalige Bedrijfscommunicatie. Zo spreekt ze Frans, Duits (ze spreekt een beetje Frans, Duits, Frans, Hé Frans Duijts,? 🎵), Engels én Nederlands. Ze heeft nog enige tijd in Antwerpen gewerkt, voordat ze besloot terug te keren naar Nederland.

Een onverwachte wending
Eenmaal terug in Nederland solliciteerde Lara bij doen’r als consultant. Na twee gesprekken kreeg ze een onverwacht aanbod. "We zoeken ook een recruiter," zei Whitley, en zo begon Lara's avontuur in de wereld van werving. Lara, enthousiast over deze kans, legt uit: "Ik ben dol op mijn werk. doen’r is een geweldig bedrijf om voor te werken. Ik heb de hele dag contact met mensen, en dat geeft me enorm veel energie. We zetten echt in op een mensgerichte aanpak, iets waar ik volledig achter kan staan."

Wat doet een aannem’r?
Lara heeft een breed scala aan verantwoordelijkheden. Ze neemt contact op met kandidaten die solliciteren, voert eerste en tweede gesprekken en leidt hen door het aanneemproces🤝. Ze zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers toegang krijgen tot de benodigde tools, zoals bijvoorbeeld een persoonlijk Easy CV-account. En bovendien onderhoudt ze relaties met externe partners en reageert ze op reacties die binnenkomen via websites zoals Magnet.me.

En wat doet een doen’r?
Inspelen op kansen! Doen wat je leuk vindt, en je eigen kennis en ervaring delen zodat een ander daar weer van leert. Lara besloot haar kennis ook te delen en ontwikkelde een taaltraining voor doen’rs. "Ik heb eerst gekeken naar veelvoorkomende uitdagingen in geschreven communicatie, vooral hier binnen doen’r," zegt ze. "Daaruit ontstonden de kernonderwerpen van de training."

Theorie, praktijk en tips
De training omvat theoretische aspecten en praktische voorbeelden, inclusief tips voor het vermijden van veelvoorkomende taalfouten, zoals dt-fouten bijvoorbeeld. Lara benadrukt het belang van positieve ✅ formuleringen en actief schrijven. Ook focust ze op consistentie in teksten, bijvoorbeeld binnen opsommingen, of bij het gebruik van de juiste aanspreekvormen. Tegen het einde van de training ontvingen doen’rs feedback van een andere doen’r op een zelfgeschreven mail op basis van de behandelde stof.

Lara hoopt dat haar collega's met de training hun al uitstekende communicatieve vaardigheden naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Ze benadrukt het belang van positief taalgebruik: "Het is essentieel om mensen een warm gevoel te geven in je communicatie. Dit zorgt voor vertrouwen."

Waar krijg jij nou echt taalnachtmerries van?
“Gebrek aan consistentie! Vooral in cv’s! Bijvoorbeeld in een opsomming, waar de ene keer een bijwoord wordt gebruikt en dan weer een werkwoord, dat valt mij meteen op.”

Ze gaat helemaal slecht op dt- fouten en benadrukt het belang van kort en bondig schrijven, in jip-en-janneketaal. "Gebruik geen moeilijke woorden als het niet nodig is en bedenk altijd wat het doel van je tekst is. Hou daarbij vooral goed rekening met je doelgroep."

P.S. Expres wat foutjes in deze tekst gelaten, zodat Lara deze eruit kon halen voordat het online kwam. Je moet zo’n mooi talent voor taal natuurlijk wel voeden😉

P.P.S. Lara was bijzonder blij met dit beetje extra werk 😇

Net als Lara ook aannemer worden? Klik hier.

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons