Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Op de koffie met: Annemarije!

Op de koffie met: Annemarije!

  • 02 maart 2023
  • Auteur: Marina

Op de koffie met: Annemarije!

Het is dat Annemarije niet tegen bloed kan, anders was Nederland een gepassioneerd dokter rijker. Een gemis voor de zorg, maar een cadeau voor doen’r🎁! Haar levensmotto? ‘Work hard, play hard’! En dat herkennen wij wel bij deze slimme, hardwerkende en gezellige consultant. Ze is een echt gezelschapsmens en wordt blij van alle doen’rs op kantoor. Dat gevoel is wederzijds ;). In haar vrije tijd is deze 26-jarige doen’r in de keuken te vinden en doet ze aan crossfit🏋️‍♂️.

Naast zware barbells, tilt zij ook haar opdrachten naar een hoger niveau, waardoor zij onlangs is gepromoveerd van Junior Consultant naar Consultant🎉. We spraken Annemarije over haar over reis binnen doen’r en over de reis die ze niet heeft kunnen maken door corona. Gelukkig leverde dit haar uiteindelijk wel een mooie opdracht op.

Bij het begin beginnen…
Als net afgestudeerde moest ze haar Utrechtse studentenhuis verlaten en trok ze in bij haar vriend in Den Haag. Na wat zoekwerk naar een baan in de regio, kwam ze via Magnet.me bij doen’r uit. Niet helemaal zoals ze het zich had voorgesteld… Ze was maar al te graag op wereldreis gegaan, maar daar stak corona een stokje voor. Uiteindelijk heeft Annemarije haar verre reis ingeruild voor vier heerlijke weken in Portugal. Daar kon ze zorgeloos genieten. “Dat ik van doen’r de kans kreeg om later te beginnen was zo fijn! De zekerheid dat ik een baan had als ik terug zou komen, gaf veel rust.”

 “doen’r is een goede plek om te ontdekken wat ik echt leuk vind”


Van alle startersbanen die je kon kiezen, waarom doen’r?
“Het is een jonge en dynamische omgeving. Daarnaast was ik net afgestudeerd en wist ik niet precies wat ik wilde. Ik heb mijn WO-studie afgerond met een master communicatie beleid en management en een bachelor sociale psychologie, dat is heel breed. Ik dacht: doen’r is een goede plek om te gaan ontdekken wat ik nou echt leuk vind en wat niet.”

En ontdekken, dat doet ze! Als een echte avonturier is ze in oktober 2021 haar eerste opdracht binnengestapt. Haar missie: het corona crisisteam versterken bij Zorgcontinuïteit. Dit team bestond uit de GGD, artsen en beleidsadviseurs. Annemarije was daar projectmedewerker waarbinnen ze adviezen opstelde en prognoses maakte, een opdracht met uitdagende omstandigheden.

Crisis! Maar niet voor Annemarije🆘
In die tijd was thuiswerken de norm, ze had geen idee wat ze moest doen en haar team had ze één keer gezien. Met maar een paar dagen overdracht, terwijl de coronacijfers flink opliepen, werd Annemarije in het diepe gegooid. “En toen ben ik gewoon gaan zwemmen. Dan vind ik ook echt mijn kracht! Geef mij vertrouwen en een paar kaders en ik doe het gewoon. Ik word daar echt blij van! Ik ben daar ook heel trots op, dat ik een manier heb gevonden om de opdracht snel eigen te maken en daarin successen te boeken. Collega’s kwamen naar mij met vragen, in plaats van andersom.” Annemarije straalt als ze over deze opdracht vertelt: “Ik ga zo lekker als er druk op de ketel staat.” En die druk was er vaak binnen het crisisteam.

Ontdekken wat goed én minder goed bij me past
Minder druk staat er op de ketel binnen de opdracht die ze nu heeft, waar ze meewerkt binnen de vastgoedafdeling van de Gemeente Rotterdam. “Dit is veel computer en data werk. Heel leerzaam en ik kan er veel kennis en ervaring opdoen. Ik merk dat ik meer in mijn kracht sta binnen een sociale opdracht met mensen. Wat ik vooral waardevol vind, is dat ik aan het ontdekken ben wat goed én minder goed bij me past. Dat is natuurlijk ook precies de reden dat ik 1,5 jaar geleden bij doen’r ben gestart als Junior Consultant, om juist daar achter te komen.”

Na twee opdrachten weet Annemarije dat ze zich bij de volgende opdracht meer wil focussen op haar sterke punten: buiten de kaders denken en de leiding nemen. “Ik heb bestuurlijke ervaring, waardoor ik communicatief sterk ben.” Ze is goed in plannen (en zich eraan houden) en dat geeft anderen ook weer houvast.

In de toekomst hoopt ze ooit een managementfunctie in de zorg te hebben. Haar kracht ligt bij het meekrijgen van mensen en het verder denken. “In de zorg kan je gewoon echt iets betekenen voor de ander.”

“Als je merkt dat je verantwoordelijkheid krijgt: pak het! Laat anderen zien wat je kan!”


Als ik je een tip mag geven…
Annemarije, 1,5 jaar geleden binnengestapt als Junior Consultant, inmiddels gepromoveerd naar Consultant – welke tips wil je meegeven aan je startende collega’s? “Sta overal voor open! Soms moet je iets doen om erachter te komen of je het leuk vindt. Een opdracht kan ook ineens een andere wending krijgen, grijp daarin je kans! Als je merkt dat je verantwoordelijkheid krijgt: pak het! Laat anderen zien wat je kan!”

Volgens Annemarije doet leren ook gewoon pijn. “Je leert buiten je comfortzone, je gaat iets doen wat je nog niet helemaal beheerst. En daarom ben je aan het leren. Dat kan soms een pijnlijk proces zijn. Maar achteraf denk je: “Nice, dat heb ik toch maar mooi gedaan!”

Bedankt voor de koffie!☕
Zie je Annemarije een keer voorbijlopen? Wees niet bang om een praatje met haar te maken, want daar is ze altijd voor in. Je krijgt haar makkelijk aan het lachen, want volgens haarzelf is ze nogal makkelijk publiek. Vooral met een scherpe woordgrap is ze snel te vermaken. Nou, nog één laatste vraag dan: “Drink jij je koffie expres zo of drink je hem verkeerd?”

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons