Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Op de koffie met: Carmel!

Op de koffie met: Carmel!

  • 11 december 2023
  • Auteur: Cheryl Klaver

De Utrechtse Carmel (die/diens) komt oorspronkelijk uit Venlo en woont op dit moment ‘proef’ met vriendlief in Hilversum én dat bevalt goed! 😀 Na de studie Grafisch ruimtelijk ontwerp aan de kunstacademie in Den Bosch werkte Carmel bij een bedrijf dat kinderschoolfoto’s bewerkt. Ondertussen werd doorgezocht naar een werkplek met meer groeimogelijkheden en uitdaging. Carmel wilde de creativiteit behouden en op werkgebied iets compleets anders doen. Zo is Carmel in januari 2023 bij doen’r begonnen, bijna tijd voor het eerste jubileum!

Een financiële puzzel
Carmels eerste en huidige opdracht is bij de inkoopafdeling van het NVWA in Utrecht. Rekenen was vroeger niet Carmels favoriete vak en die had nooit verwacht iets met financiën te gaan doen. Toch heeft die hier een weg in gevonden. “Makkelijk wil ik niet zeggen, want het was toch van A tot Z iets nieuws leren, maar het is makkelijker gemaakt door de steun die ik kreeg vanuit doen’r en ook het vertrouwen dat ze meteen in mij hadden.” Carmels tip: niet rekenen, maar zoeken naar verbindingen.

“Ik heb de structuur heel erg nodig om chaotisch te zijn in mijn creativiteit.”

Het leukste aan je huidige opdracht?
Moeilijk! Vraag niet aan een ADHD’er om één ding te kiezen!” Er wordt veel plezier gehaald uit cijfertjes en linkjes leggen tussen deze cijfers. En niet onbelangrijk: de collega’s! Die maken het werk ook echt een feestje. 🎉

Wat het werk ook makkelijker maakt, zijn de vele trainingen die Carmel gevolgd heeft bij doen’r. Ondertussen heeft die al veel certificaten op zak. Op dit moment volgt Carmel de training Personal Empowerment. De persoonlijkheidstest die hierbij gemaakt wordt, geeft inzicht in hoe je in bepaalde situaties te werk gaat. Hoe ga je bijvoorbeeld om met stress? En wanneer komen jouw krachten het beste tot hun recht? Allemaal nuttige informatie om toe te passen op de werkvloer.

Anderen dingen leren
Buiten werken voor doen’r is Carmel creatief bezig. Die staat graag achter de camera, niet alleen voor zichzelf, maar ook om anderen te leren hoe je de mooiste foto’s maakt. Zo heeft Carmel laatst een fotografie workshop aan kinderen gegeven. Andere mensen dingen leren en helpen, is sowieso iets wat die graag doet. Samen met doen’r Mitchell is Carmel bezig om een ADHD-training op te zetten.

Carmel heeft diens ADHD helemaal om weten te vormen naar een superkracht. Die weet precies hoe je de karakteristieken van ADHD juist tot haar recht kunt laten komen. Aan creativiteit geen gebrek, en ook het aanpassingsvermogen kan in sommige situaties een uitkomst zijn. Samen met Mitchell wil Carmel diens kennis delen met andere doen’rs met ADHD, of juist met mensen die samenwerken met ADHD’ers.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waarvan heeft Carmel veel verstand? 🪞
Wist je dat Carmel van vele markten thuis is? Carmel weet niet alleen hoe je mooie plaatjes op papier kunt krijgen, maar ook hoe je zelf papier maakt! Van mini-kunstinstallaties tot … Geen enkel project gaat onafgemaakt. Dankzij de haakcursus van doen’r is Carmel ook weer aan het haken geslagen. Tijdens het kijken van guilty pleasure reality shows (momenteel Below Deck) haakt Carmel van alles bij elkaar. En met name knuffels voor andere mensen. “Het brengt veel rust.”

“Ik zoek op hoe het moet en ga het doen.”

Een wereld vol inspiratie
Carmel geeft creativiteit aan de wereld. “Ik vind het fijn om meer terug te geven aan de wereld, ook als ik daar geen geld mee verdien. Dat vind ik heel leuk.” De vastigheid die doen’r biedt en daarnaast in diens vrije tijd bezig zijn met een creatieve outlet geeft Carmel een balans tussen twee werelden. Carmel haalt graag het mooiste uit mensen naar boven en wilt hen hier ook zelf in laten geloven.

In de toekomst…
Als het aan Carmel ligt, blijft doen’r nog voor een langere tijd diens thuisbasis. “Ik heb dat nooit gehad, maar sinds ik bij doen’r werk, denk ik: ik zit de komende vijf jaar nog wel goed. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik zo denk”. Carmel ziet veel groeimogelijkheden. Hiernaast blijft die werken om diens fotografie business groter te maken. Dit laatste het liefst met projecten op het gebied van onbelichte maatschappelijke problemen, specifiek de transwereld, om deze mensen hun eigen platform te geven. En wie weet, ooit een leidinggevende functie...

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons