Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Op de koffie met: Cas!

Op de koffie met: Cas!

  • 21 september 2023

Dit is Cas. In zijn vrije tijd doet hij het liefst iets gezelligs met vrienden. Naast dat hij graag op het terras zit, volgt hij af en toe ook een lesje roeien of boksen, en traint hij voor de marathon. 

Cas heeft leren ‘leren’ zoals hij dat zelf mooi zegt. Hij is begonnen op de MBO hotelschool, doorgestroomd naar het HBO en nu aan de VU aan de slag met de master Beleid Communicatie en Organisatie. “Ik vind het gewoon echt leuk om nieuwe dingen te leren en mezelf uit te dagen. Ik wil laten zien dat ik het kan.” Lekkere mindset Cas! 

We spraken deze doorzett’r over zijn start bij doen’r en hoe hij na zijn leidinggevende functie in de horeca toch weer bij het begin moest beginnen om zijn droom na te jagen, namelijk: “Werken bij 1 van de Big Fours.”

Sinds 3 maanden een doen’r
Door zijn HBO eindstage (waarvoor hij adviezen schreef voor startende ondernemers) is hij 2 jaar geleden in Amsterdam terechtgekomen en daar ook gebleven. Hij werkt nu 32 uur per week bij doen’r. Op zijn ‘vrije’ dag is hij bezig met zijn studie Beleid Communicatie en Organisatie. “Je leert beleid schrijven en implementeren. Je stelt jezelf de vraag wat bij de één wel werkt en bij de ander niet, en waarom. Daarom is het ook super waardevol om als consultant aan het werk te zijn bij verschillende organisaties.”

“Mijn doel is om later bij 1 van de Big Fours te werken. Ik wil dat gewoon een paar jaar meegemaakt hebben. Ik denk dat het een harde wereld is met een bepaalde manier van werken, die denk ik best zwaar is. Toch trekt het mij. Ik vind het namelijk leuk om onder druk hard te werken.”

Van alle startersbanen die je kon kiezen, waarom doen’r?
Cas komt uit de horeca waar hij een leidinggevende functie had. Hij wil het liefst zoveel mogelijk uiteenlopende opdrachten doen om ervaring op te doen in het kantoorleven. Hij zocht een advies gerichte baan, die aansloot bij zijn studie. 

Vooral de verschillende opdrachten spraken hem aan. “Het lijkt me goed om eerst eens op de werkvloer aan de slag te gaan: Wat gebeurt er nou echt, en hoe gaat het allemaal in zijn werk? En vooral: wat kan ik hiervan leren?” 

Dat is wel weer even wat anders; van direct mensen aansturen op de horecavloer naar het kantoorleven… “Zeker, het is nu weer onderaan beginnen en gewoon doen. Ik vind dat ook wel even lekker voor naast mijn studie. Ik wist zeker dat ik deze studie wilde volgen, en voelde al snel aan dat dat niet te combineren was met horecawerk.”

Cas op opdracht
“Ik zit nu op opdracht bij het Openbaar Ministerie. Daar werk ik in het klantcontactcentrum van de crediteuren afdeling.” Cas is het eerste contactpunt, hij zorgt dat de klant bij de juiste afdeling terecht komt. “Het is was wel even wennen voor mij om financieel werk te doen. In plaats van een actieve baan in de horeca zit ik nu een stuk meer achter de computer.” Zijn collega’s en de kansen die hij krijgt om meer werk op te pakken, maken het leuk voor hem.

Wat doet deze altijd gezellige doen’r aan groei en ontwikkeling? De (bijna) altijd lachende Cas is regelmatig te vinden op het doen’r kantoor: “Altijd als ik hier kom, is het gewoon gezellig, ongeacht wie er die dag aanwezig is! Ik heb leuke gesprekken en daarom kom ik hier graag.” Wij zien Cas ook graag, een echte sfeermaker die wel houdt van een beetje zelfspot!

Omdat hij nog helemaal geen financiële ervaring had, is hij de training P2P Proces gaan volgen. “Dit is het volledige proces van inkoopaanvraag tot betaling en alles wat daar tussenin zit. Dit leek allemaal heel groot en moeilijk en ik begreep er in eerste instantie niks van. Uiteindelijk was het een leuke en interactieve training. Op opdracht werkte ik er al een beetje mee, dus ik kon meteen reflecteren over met welk deel van het proces ik bezig was. Dit maakte het meteen duidelijk en makkelijk."

Nog tips aan starters?
“Ga het gewoon doen, ook al is het heel cliché. Ik denk dat je er niet te moeilijk over na moet denken. Net als het P2P Proces; mensen praten er veel over, en het is heel groot en klinkt ingewikkeld, maar uiteindelijk kun je dat gewoon!”

 

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons