Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Op de koffie met: Ilse!

Op de koffie met: Ilse!

  • 19 oktober 2023
  • Auteur: Iris Bauwens

Op de zevende verdieping van het Groothandelsgebouw zitten Ilse en Evi gezellig een kopje koffie te drinken. Evi werkt nog maar net bij doen’r en Ilse ondertussen al een jaar. Dit is de perfecte gelegenheid voor Evi om Ilse wat vragen te stellen over haar ervaringen bij doen'r en natuurlijk om haar nieuwe collega beter te leren kennen.

Na haar studie bedrijfskunde is Ilse aan de slag gegaan bij doen'r. Samen met haar vriend heeft ze onlangs een huis gekocht, waar ze nu met hun puppy Guus wonen. Afgelopen zomer is Ilse consultant geworden en ondertussen werkt ze al bij haar derde opdracht.  

Hoe ziet jouw reis bij doen’r er tot nu toe uit? 
Mijn eerste opdracht was bij een scheepsbouwer in Vlissingen. Ik begon op de crediteurenafdeling met facturen inboeken. Misschien een standaard eerste opdracht, maar ontzettend leerzaam,” zegt Ilse. 

“Je begint bij de basis en leert gelijk alle facetten van het bedrijfsleven kennen.”

Haar tweede opdracht was bij de belastingdienst, en nu zit ze bij gemeente Rotterdam. Tot nu toe heeft ze dus veel opdrachten in de publieke sector gehad, maar Ilse zou graag nog verder willen kijken. Ze wil zo veel mogelijk bedrijven leren kennen en op die manier veel ervaring op doen. Op die manier kan ze erachter komen waar haar passie op werkgebied ligt.  

Is dit ook hoe je jouw carrière voor je zag?
“Eigenlijk wilde ik vroeger altijd neurochirurg óf dierenarts worden,” zegt Ilse. Toevallig, want Evi wilde ook dierenarts worden. Uiteindelijk is het toch anders gelopen bij beiden, maar gelukkig zijn ze goed terecht gekomen. Ilse heeft door haar werk bij doen'r kunnen ontdekken wat echt bij haar past en overweegt zelfs om nog een Master in Business Administration te volgen. Ze is vastbesloten om zichzelf te blijven ontwikkelen. 

“In mijn beleving ben je nooit uitgeleerd. Trainingen, cursussen of opleidingen wil ik blijven doen. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf blijf uitdagen.”

Is er dan al iets waar je echt trots op bent?
“Waar ik vooral trots op ben, is dat ik in korte tijd zo ben gegroeid. Ik ben hier zonder werkervaring binnengekomen, maar doordat ik veel geleerd heb bij de verschillende opdrachten, ben ik al binnen een jaar consultant geworden.” Haar groei en ontwikkeling zijn voor haar belangrijk in haar werk, maar ze waardeert ook de goede sfeer en leuke collega's. "Een prettige werkomgeving en de mogelijkheid om even te kletsen met collega's maken een werkdag altijd leuker.”

 En wat doe je buiten doen’r?
“Lezen is dan toch wel een persoonlijke passie.” Alle genres staan bij haar in de kast: van klassiekers, tot romans, tot fictie. In de vakantie leest ze het liefste een luchtig boek, waar ze lekker doorheen kan bladeren. Maar een historisch boek over de plek waar je heen reist, wordt ook gewaardeerd. En wist je dat Ilse samen met mede-doen'r Lauren een leesclub heeft opgericht genaamd "Lez'r"? Hier worden voornamelijk boeken over persoonlijke ontwikkeling besproken, zoals "Atomic Habits" van James Clear. Maar geen zorgen, er is ook een boekenclub voor de liefhebbers van fictie.

Heb je nog plannen voor de toekomst?
“Op werkgebied wil ik vooral doen, doen en nog eens doen.” Ilse wil kansen pakken en blijven doorontwikkelen. Wie weet staat haar over een paar jaar wel een rol als projectleider te wachten. Ook houdt ze nog wat andere serieuze levensstappen in haar achterhoofd. Misschien een tweede hond bijvoorbeeld, die dan beste vrienden kan worden met haar Friese stabij Guus. “Maar dan nemen we een golden retriever,” zegt Ilse. Dat vindt Evi een top idee, want die heeft zij namelijk ook. En als Ilse écht haar fantasie de vrije loop zou mogen laten, zou ze willen emigreren naar Engeland. Maar dan moet ze eerst nog even haar vriend overtuigen.

En heb je nog tips voor beginnende doen’rs zoals ik?
“Cliché als het misschien klinkt, moet je gewoon doen! Durf in het diepe te springen en pak alle kansen die op je pad komen. Spreek vooral ook de andere doen’rs aan. We weten allemaal hoe het is om hier te beginnen. Hulp wordt altijd aangeboden.” En met die tip eindigen Ilse en Evi hun gesprek. 


Ben je een doen’r er wil je een meedoen met de boekenclub? Houd de app in de gaten voor de volgende lez’r bijeenkomst.

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons