Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Praatjesmak’r – Een sessie om onze doen’rs aan het denken te zetten! 😄

Praatjesmak’r – Een sessie om onze doen’rs aan het denken te zetten! 😄

  • 30 mei 2022
  • Auteur: Eva

Praatjesmak’r – Een sessie om onze doen’rs aan het denken te zetten! 😄

Vrijdag 29 april was het zo ver: de allereerste sessie van ‘Praatjesmak’r’. Naast de online academie, interne trainingen en externe trainingen bieden we elk blok ook extra’s. Deze bestaan uit een inspiratieavond, een stresscollege en een lezing (Praatjesmak’r). Praatjesmak’r staat in teken van een interessant thema waarbij een gastpreker een inspirerend verhaal komt vertellen. Zoals je doen’r kent, sluiten we de avond af met een gezellige borrel 🍾 om te evalueren.  

Niemand minder dan Wouter van den Berg trapte de sessie af. Wouter is neuro-econoom en oprichter van zijn bedrijf BrainCompass. 🧠 Door zijn achtergrond als neuro-econoom benut hij wetenschappelijke inzichten om te begrijpen waarom we doen wat we doen en hoe we het maximale uit onszelf kunnen halen. Een boeiend onderwerp waar onze doen’rs – als starters – hulp bij kunnen gebruiken. 

Door zijn achtergrond als neuro-econoom benut hij wetenschappelijke inzichten om te begrijpen waarom we doen wat we doen en hoe we het maximale uit onszelf kunnen halen. 

In het mooie net geopende Tuesday, gelegen op de 23ste verdieping van het Marriott hotel in Rotterdam, trachtte Wouter om ons aan het denken te zetten over onze veranderkracht en onze groei-mindset. En dat lukte! 
 
‘Het geheim zit in je brein’, dat was de titel. Waarbij we erachter kwamen dat ons brein een verhalenverteller is die ons in de comfortzone van ons automatische gedrag houdt. Wouter triggerde ons om na te denken over onze gewoontes en de bereidheid om ons gedrag te veranderen. We zijn immers tot veel meer in staat dan we denken. Maar liefst 16 x zoveel! 

Waarbij we erachter kwamen dat ons brein een verhalenverteller is die ons in de comfortzone van ons automatische gedrag houdt. 

Veel doen’rs beaamden dat je gemakkelijk en onbewust terugvalt in je oude gedrag, maar ook het ‘goedpraten’ van dit gedrag. Wouter hielp ons door ons mee te nemen in de theorie over ons brein. Waar dient die ‘bodyguard’ voor en hoe kalmeer je deze? Hoe zit het nu met jouw ‘allesweter’ en hoe voorkom je dat je direct in deze modus schiet? En hoe reguleer je de ‘verbeteraar’ dan, zodat je aan de slag kunt met jouw ‘groei-mindset’? En tot slot, hoe benut je de ‘probleem oplosser’?
 
Ben je hiertoe in staat? Dan ben je op het juiste pad richting succes. Maar je moet er wel mee aan de slag gaan én blijven natuurlijk! Voldoende stof tot nadenken dus. Tijdens de borrel werd nagepraat over het onderwerp, vragen gesteld aan Wouter en daarna gingen alle doen’rs met een voldaan gevoel naar huis. De eerste ‘Praatjesmak’r’ was een groot succes! Dank Wouter. 
 
Maakt bovenstaand jouw nieuwsgierig? Mooi! Dan sta jij open voor ontwikkeling. En dat vinden wij ontzettend belangrijk bij doen’r.

Ik ben een doen'r!

Solliciteer direct door op bovenstaande knop te drukken! Of drink eerst vrijblijvend een kop koffie met groeimanager Eva of aannemer Whitley

Vacature Junio'r Consultant


Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons