Op de koffie bij...

Amal Harrachou

De drukke Amal heeft gelukkig nog een gaatje in haar schema. Naast haar werk in de Juridische sector is Amal ook nog fulltime student aan de Tilburg University. Hier volgt zij momenteel een Master Informatiemanagement. 

Haar huidige opdracht is ontzettend leuk. Tegen haar verwachtingen in is het een toegankelijke organisatie. “Ik had een omarmend gevoel toen ik binnenkwam”. De manager bij de klant is een HRM-manager. Hij vindt het belangrijk om iedereen te spreken en aan te sturen en Amal merkt dat dit de sfeer binnen het team ontzettend positief beïnvloed. Daarnaast krijgt ze veel vrijheid op haar huidige opdracht. Zo mag ze zelf haar werktijden en haar werk indelen, waardoor ze het makkelijk met haar studie kan combineren. De afgelopen twee weken waren volgepland met tentamens en heeft ze iets minder tijd gehad voor haar opdracht. Dit trekt ze de komende tijd weer recht door meer te werken. 

Amal is een doen’r consultant met ervaring. Ze heeft al drie opdrachten succesvol afgerond en weet als geen ander dat het bij elke opdracht anders is. Haar eerste opdrachten waren bij de Gemeente. Bij de allereerste opdracht was het ontzettend druk en werkte ze als zijondersteuner (voor één specifieke collega) bij de afdeling externe inhuur. Na een tijd merkte Amal dat haar interesses breder waren. Samen met doen’r en haar huidige opdrachtgever ging ze op zoek naar een nieuwe opdracht. Zo ging ze, bij dezelfde afdeling, aan de slag als Assistent Recruiter. Hier hield ze zich bezig met het schrijven van vacature teksten, het maken van selecties en houden van sollicitatiegesprekken. Tijdens haar derde opdracht was ze werkzaam op de afdeling Vastgoed. 

Amal vertelt over hoe zij door de jaren heen geleerd heeft dat niet elke opdracht helemaal passend of leuk kan zijn en dat het even duurt voordat je de juiste opdracht vindt. Ze geeft aan dat ze dit inmiddels wel begrijpt en inziet. “Ik merk nu wel dat je pas echt een interessante opdracht kunt hebben als je meer ervaring hebt”. Ondanks dat heeft ze veel geleerd van de opdrachten waar ze iets minder op haar plek zat en de werkzaamheden niet altijd even leuk waren.

“Ik merk nu wel dat je pas echt een interessante opdracht kunt hebben als je meer ervaring hebt”.

Op haar huidige opdracht, zit ze helemaal op haar plek. Het is een projectmatige opdracht waarbij ze duidelijk een begin- en einddoel heeft. Amal heeft een plan van aanpak hiervoor geschreven, omdat de opdracht bestaat uit verschillende fases. Als medewerker AO/IC voert zij audits uit samen met de afdeling om zo informatie voor zich te winnen. Deze informatie moet correct zijn, omdat het daarna naar de accountant gaat. Dit is een enorme uitdaging, want de afdeling heeft er weinig energie en tijd voor. Amal is er speciaal voor hun, neemt hen mee in het proces en legt uit wat het achterliggende belang is. Het werken met mensen past goed bij de sociale Amal. 

Na haar studie wil ze graag bij doen’r blijven werken, maar dan fulltime. Amal heeft veel aan doen’r. Ze geeft aan dat ze altijd kan bellen en haar ei kwijt kan. Het bevalt haar dan ook goed en vindt dat doen’r dicht bij haar mensen staat. “Ik kan altijd bellen naar de directeur, dat is eigenlijk best wel bijzonder”. Levi heeft mij geholpen tijdens al mijn opdrachten, zelfs als ik ergens tegenaan liep wat eigenlijk te maken had met mijn studie. Een gesprek met Amal is fijn. Amal heeft een gun-factor, maar daarnaast ook een ontzettende drive. Ze is lief en staat tegelijkertijd haar mannetje, een fijne combinatie. Ze focust zich nu vooral op het afronden van haar studie en wil vanuit daar kijken naar een mooie nieuwe (het liefst projectmatige) opdracht. Over vijf jaar ziet ze zichzelf projecten aansturen en de leidinggevende rol op zich willen nemen. 

En, wij zijn er natuurlijk van overtuigd dat Amal op de goede weg is!

Scroll naar top