Op de koffie bij...

Christie Barth

Deze keer deed ik samen met aanbodmanager Bianca Hardeveld een koffietje met Christie. Christie is sinds november 2019 bij doen’r in dienst. Inmiddels heeft ze al meerdere projecten afgerond voor de Gemeente. Ze begint hier op de afdeling Human Resources en houdt zich bezig met service en administratie op het gebied van de externe inhuur. 

Niet veel maanden daarna wordt ze betrokken bij de COVID-19 organisatie binnen de gemeente. Ze noemt het een drukke, chaotische maar leerzame tijd. In deze periode heeft ze naar eigen zeggen leren schakelen als geen ander. Binnen de kortste keren en met een ontzettende tijdsdruk moesten Christie en haar collega’s de support vanuit het niets zelf opzetten. Ze is trots op het feit dat ze deel uitmaakte van een project met veel impact voor de samenleving.

Afgelopen december was er reden tot een proost-momentje. Christie maakte promotie tot HR Adviseur Mobiliteit Externe Inhuur. “Waar ik voorheen ondersteunende taken uitvoerde voor de adviseur, ben ik nu zelf adviseur geworden.” Ze is dan ook super blij dat ze deze stap heeft mogen maken en vertelt “als je mij twee jaar geleden had gevraagd waar ik uiteindelijk terecht zou komen dan had ik dit nooit kunnen bedenken… Grappig hoe het leven kan lopen.”

Christie moet hardop lachen als ik vraag of ze het naar haar zin heeft op haar opdracht. “Ik heb het onverwachts naar mijn zin”. Ze komt namelijk uit de Sociaal Pedagogische Hulpverlening, waar behoorlijk wat druk op haar lag. Met tegenzin ging ze dagelijks naar haar werk en was het niet waar ze gelukkig van werd. Het was tijd om het roer om te gooien en ze ging een compleet andere richting op. “Ik dacht, ik ga het gewoon doen en we zien wel hoe het uitpakt…” 

Daarnaast vertelt ze ook dat ze verbaasd is over haar eigen kunnen en dat ze nooit had verwacht dat ze in deze sector zo erg tot haar recht zou komen. Ze straalt terwijl ze dit vertelt en zegt dat het haar veel energie geeft. “Ik ben benieuwd wat ik nog meer in mijn mars heb!”

“Waar ik voorheen ondersteunende taken uitvoerde voor de adviseur, ben ik nu zelf adviseur geworden”.

Het stigma wat rondom een gemeente hangt, klopt volgens Christie totaal niet. Er werken ontzettend veel verschillende en jonge mensen en het team bevalt haar harstikke goed. Christie voelt zich zowel betrokken bij de Gemeente als bij doen’r: “ik voel van beide partijen dat ik kan aankloppen als er iets is. Bovendien ben ik gewoon mezelf…”. En dat is ze ook. Ze is een super vlotte, jonge dame die in Rotterdam Noord woont, niet vies is van een feestje en alle hotspots in Rotterdam kent. 

Of ze na de lockdown nog steeds alle hotspots kent, dat weet Christie niet. “Tegen de tijd dat alles weer open mag, zal er een hoop veranderd zijn. Ik hoop in ieder geval dat er niet te veel zaken aan onder door zijn gegaan. Maar binnen no-time zal ik mijn ”horeca-kaart” weer op peil hebben want die Bourgondiër in mij zal als een wervelstorm alles en overal langsgaan!”

Christie geeft aan dat het luchtige van doen’r haar erg aanspreekt. “Bij doen’r hoeft het niet zo ingewikkeld”. Ook is ze van mening dat als je je ergens voor in zet, het vanzelf goed komt. Dat fijne gevoel heeft ze al vanaf haar eerste gesprek bij doen’r. “Doen’r kijkt naar wie je bent. Ze zien iets in je, stimuleren je het om te doen en weten dat je het kunt en dat het goed komt”. Christie had dit niet verwacht met haar achtergrond. Ondanks dat ze nog niet weet waar ze over twee jaar zal staan, één ding is zeker: met Christie komt het goed. 

Scroll naar top