Op de koffie bij...

Nadine de Hoog

De backoffice groeit. Een van de nieuwe aanwinsten, dat is Nadine. Wij spraken met Nadine over haar nieuwe rol, maar ook over haar periode als consultant. 
Dat ze nu is aangesloten bij het backoffice team, is eigenlijk heel logisch. Nadine is namelijk een echte doener in hart en nieren. Ze straalt als we praten over doen’r en geeft aan ontzettend veel zin te hebben in haar nieuwe functie. In de denkwijze van doen’r voelt ze zich thuis, ze waardeert de open houding van het bedrijf en het feit dat iedereen altijd met je meedenkt. “Ik voel me echt betrokken bij doen’r”. Na haar studie Small Business & Retail besloot ze aan de slag te gaan bij een commercieel bedrijf in Zeeland. Ondanks dat het bedrijf haar aansprak, miste ze de levendigheid van de Rotterdamse stad. In juli 2019 kwamen doen’r en Nadine met elkaar in contact en al snel trad ze in dienst als junior consultant. Toen ze startte met haar eerste project bij één van de ministeries, moest ze even wennen. Door de overstap van een commercieel bedrijf naar een ministerie zag ze een groot verschil in werkwijze. Waar ze gewend was samen een commercieel doel te behalen, werd duidelijk dat bij het ministerie medewerkers veel zelfstandiger hun werkzaamheden oppakken. Een werkwijze die Nadine niet gewend was . Ze is een echte aanpakker en geeft aan dat ze geleerd heeft om de manier waarop anderen werken te omarmen. Tegelijkertijd heeft ze ook dingen veranderd. Een meer commerciële denkwijze en het implementeren van concrete doelstellingen. Hoe ze dit gedaan heeft?! Voornamelijk door het tonen van begrip en interesse, en iemand meenemen in haar denkproces. Daarnaast vindt Nadine het belangrijk om altijd naar de mening van een ander te vragen.

“Ik voel me echt betrokken bij doen’r”.

Trots vertelt Nadine een verhaal over een collega die haar een mooi compliment gaf. “Hij vertelde dat ik een bepaalde gun-factor had”. Iets wat wij wel degelijk begrijpen, want Nadine heeft een open houding en is ontzettend enthousiast. Volgens Nadine komt dit omdat de collega zich gehoord voelde. “Van bovenaf wordt er niet altijd geluisterd en dat kan best frustrerend zijn”. Deze gun-factor en open houding is ze ook van plan te gebruiken in haar nieuwe rol als aanbodmanager. Het leuke aan doen’r zit hem in de kleine dingen en dat vindt Nadine erg belangrijk. Ze ziet het als een uitdaging om ervoor te zorgen, dat naarmate doen’r steeds meer groeit, deze kleine dingen nog steeds worden gedaan. Ook vindt ze het belangrijk om de doen’r identiteit te waarborgen. Volgens haar staan doen’rs sterk in de schoenen en zijn het ondernemende types. Nadine begon als consultant, maar de rol als aanbodmanager is haar op het lijf geschreven. Ze vindt het belangrijk dat anderen het naar hun zin hebben en zich prettig voelen. Met haar enthousiasme hoopt ze dit alles te gaan realiseren. “Tegen mij kan je alles vertellen ;)” zegt ze er lachend achteraan.
Scroll naar top