Op de koffie bij...

Nils Verhoeven

Dit keer deed ik (Eva) een koffietje met consultant Nils. Nils komt uit Amsterdam. Ondanks dat heeft hij zijn draai gevonden binnen het Rotterdamse doen’r. Hij heeft het naar zijn zin en is enthousiast over de nieuwe collega’s die hij tot nu toe heeft mogen ontmoeten. Hij houdt van de ongedwongen sfeer bij doen’r en heeft geen moment spijt dat hij onlangs bij doen’r is gestart. 

Nils heeft al enige werkervaring. Hiervoor was hij werkzaam in Utrecht als adviseur en schakelde dagelijks met gemeentes en overheidsinstanties. Na een aantal goede gesprekken met onder andere Marijn, was hij overtuigd en tekende ervoor om bij doen’r aan de slag te gaan. Ondanks dat het voor hem een risico was om tijdens de coronacrisis van baan te wisselen had hij een goed gevoel bij doen’r. “Marijn gaf me het gevoel alsof ik op hem kon vertrouwen”. 

Nu werkt Nils als kwaliteitsadviseur bij een gemeente. Hier werkt hij op de afdeling vastgoed en werkt hij proactief mee aan diverse projecten. Hij is een echte doen’r. Pakt taken met beide handen aan, is ontzettend leergierig en beschikt over een gezonde dosis lef. “Als je alleen op safe speelt, dan is het leven ook maar saai!” Hij voelt zich als een vis in het water op zijn nieuwe opdracht. Ondanks dat hij geen ervaring op het gebied van vastgoed had, kreeg hij via doen’r toch de kans om hier aan de slag te gaan. Hij werkt samen met ervaren collega’s en benoemt meerdere malen hoe ontzettend blij hij is dat hij elke dag weer van hen kan leren. Volgens zijn collega’s is dit wederzijds. Zijn innovatieve werkwijze en frisse jonge blik, worden erg gewaardeerd. 

Nils voert interne controles uit op meerdere processen binnen de afdeling. Met een kritische blik test hij samen met zijn team of de beheersmaatregelen die eventuele risico’s zouden moeten beperken ook echt werken. Als kwaliteitsadviseur moet je kritisch zijn in alles wat je doet. Zelf geeft Nils aan dat hij privé net zo is en noemt zichzelf een beetje kieskeurig. “Ik doe het liever goed, dan dat ik settle for less”. 

“Marijn gaf me het gevoel alsof ik op hem kon vertrouwen”.

Aan de start van zijn opdracht keek hij voornamelijk met collega’s mee. Veel was nieuw voor Nils en hij moest er goed induiken. Op het moment doet hij veel meer dan in eerste instantie in de opdrachtomschrijving stond “Ik vind het onwijs leuk. Ik leer weer nieuwe dingen en mensen kennen, zo kom ik misschien weer in iets totaal anders terecht”. En dat is iets wat ook doen’r kenmerkt volgens hem. Bij doen’r is er genoeg ruimte om te leren, om te groeien en om vervolgens zelf sturing te geven aan de toekomst. 

Daarnaast heeft Nils ook veel contact met zijn aanbodmanager Bianca. Hij vindt het naast gezellig, ook fijn om met haar te spreken en maakt maar al te graag gebruik van haar ervaring en expertise. Samen hebben ze afgelopen week gekeken naar de werkinstructies. “Bianca kon mij de juiste weg op helpen en wist exact bij welke stappen kritische vragen gesteld moesten worden”. Nils is namelijk bezig met de controle van een proces en vond het daarom niet meer dan logisch om ook de werkinstructies op zich te nemen. 

Tijdens het gesprek realiseren we ons beide dat Nils eigenlijk nog helemaal niet zo lang bij doen’r werkt. Gek, want het voelt al veel langer. Dit komt ook omdat hij elke kans aangrijpt om contact te hebben en actief betrokken is in het bedrijf. Want ja… Ook hij snakt naar een borreltje met zijn doen’r collega’s (ondanks dat, denkt hij toch wel dat Levi het er het zwaarst mee heeft). Daarnaast is Nils een aantal jaren werkzaam geweest in de horeca en dus het liefst nog zoveel mogelijk in de kroeg. Hij kent alles en iedereen in Amsterdam en omstreken. Voor doen’r een pluspunt, want hij is een fijne ambassadeur die vol lof over doen’r praat. Na het werk zoekt Nils het liefst zijn vrienden op in alle kroegen en cafés en spreekt hij af met zijn voetbalteam… Om te “voetballen” ;). 

Aan het einde van het gesprek vraag ik nog even naar zijn toekomst. Ik vraag hem “en over een jaar, waar ben je dan?” Zonder blikken of blozen antwoord hij “op wintersport met doen’r?”. Mijn poging tot een laatste serieuze vraag mislukt, maar ik zie Nils over een aantal jaar wel richting het sociale domein gaan. Een richting waar hij al vaker zijn interesse over uit heeft gesproken. 

Dank Nils, voor ons leuke gesprek en tot vrijdag bij de online borrel!

Scroll naar top