Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wat speelt er bij onze klanten?

Elk kwartaal geeft een vraagmanager een update over de trends en ontwikkelingen binnen diens sector en kennisgebied. Maar wie heeft eigenlijk welk kennisgebied? 

Amber Berwald
Vastgoed en woningcorporaties

Dominique Bijsmans
Gemeentes en Sociaal domein

Jordy Uittenbroek
Overheid

Maurits Kooiman
Financiële dienstverlening

Ben je enthousiast over een bepaalde sector, wil je meer weten of gewoon kennismaken? Neem dan contact op met de betreffende Vraagmanager, koffiedrinken doen ze graag 😉.

dominique trapt af

Parttimers bij de gemeente

Sinds oktober mogen we parttime opdrachten invullen bij de gemeente Rotterdam. Deze opdrachten zijn gericht op de afdeling Burgerzaken en geven de verantwoordelijkheid over het hernieuwen van rijbewijzen en paspoorten. Dit blijkt nog een hele klus! Deze nieuwe kans geeft parttimers de mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen naast hun studie. Ook wordt doen'r weer een stukje zichtbaarder binnen de gemeente. Win-win! 

GREAT

In januari gaat er een nieuw project bij de gemeente Rotterdam van start, met de naam GREAT! 👍 In dit project zal er een nieuw administratiesysteem geïmplementeerd worden dat invloed zal hebben op alle afdelingen van de gemeente. Veel van onze doen'rs zullen hier dan ook mee te maken krijgen. Implementaties zoals deze creëren vaak kansen, zoals het signaleren van verbeteringen en de verwachting van nieuwe aanvragen ter ondersteuning van de implementatie. 

Flextender

Sinds dit jaar werken we ook samen met Flextender, een bedrijf dat de externe inhuur voor veel kleine gemeentes binnen de Randstad organiseert. Veel terugkomende eisen binnen gemeentes zijn het kunnen aantonen van affiniteit met het onderwerp van je opdracht. Wil je binnen duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid of sociaal domein werken? Kijk dan hoe je tijdens je huidige opdracht of ernaast, daarin iets kan betekenen, om zo aantoonbare affiniteit op te bouwen.

Projectmatige Ondersteuning

Projectmatig werken is populair. Dit maakt dat er veel vraag is naar projectmatige ondersteuning (PMO). Veel van jullie zijn hierin geïnteresseerd, maar wat is hiervoor nodig? Met deze kennis heb jij een stapje voor bij je volgende intake-gesprek:

  • Ervaring in ondersteundende werkzaamheden, zoals het organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten.
  • Ervaring in het opstellen, beheren en opvolgen van actielijsten.
  • Trainingen zoals Lean, Prince 2 of Oracle.

Maar wat brengt een PMO-rol dan? Het is een belangrijke instapfunctie en biedt een mooie basis om kennis te maken met projectmatig werken. Het geeft je vooruitzicht om door te groeien naar projectmedewerker, coördinator en/of projectleider van een projectonderdeel of eigen project.

Dit was de vraagupdate, succes op je huidige opdracht en tot snel! 

Groet, 

Dominique Bijsmans

Volg ons