Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord
Waarom starten met een startersfunctie top is!

Waarom starten met een startersfunctie top is!

  • 27 september 2022
  • Auteur: Eva

Waarom starten met een startersfunctie top is! 

Je bent net afgestudeerd, lekker op reis geweest en op zoek naar een eerste baan. Na al dat studeren wil je nu wat gaan doen, je bent een echte aanpakk’r! Misschien heb je een bepaalde functie in gedachte, maar sluit je profiel er nog niet helemaal op aan omdat je nog relatief weinig ervaring hebt. Hoe vind je dan de baan die bij je past op dit moment?

Benieuwd naar onze starters-vacatures?

Neem hier een kijkje! 👀

Hé starter! Het is eigenlijk heel simpel. Begin bij het begin. Kies voor een mooie startersfunctie. Waarom? Genoeg redenen! We sommen er een aantal voor je op: 

1. Je hebt de ruimte en de mogelijkheid om uit te zoeken wat bij je past 🔎

Je bent net afgestudeerd en hebt wellicht wat werkervaring opgedaan door bijbaantjes. Toch is starten met je eerste ‘echte’ baan anders. Door te kiezen voor een startersfunctie kun je onderzoeken wat bij je past. Je neemt een kijkje in de keuken en doet ervaring op. Op deze manier kom je erachter bij wat voor organisatie je wil werken, welk takenpakket bij je past en wat voor werkcultuur jij belangrijk vindt. Geen zorgen, je bent een starter. Neem de tijd om rond te kijken en te ontdekken!  

2. Je kunt je ontwikkelen en je laten begeleiden door je manager ✨

Als starter kun je in een korte tijd grote stappen maken. Elke dag maak je wat nieuws mee en leer je nieuwe zaken. Zorg ervoor dat je goed contact met je manager onderhoudt want die kan je hierbij helpen. Laat zien dat je wil leren door allerlei opdrachten, werkzaamheden en projecten op te pakken! Vraag of je betrokken kunt zijn bij de werkzaamheden van je collega’s. Met deze proactieve houding zorg jij ervoor dat jouw ontwikkeling in een razend tempo gaat.

"Met deze proactieve houding zorg jij ervoor dat jouw ontwikkeling in een razend tempo gaat."

3. De verwachtingen liggen nog niet hoog. Jij blaast ze dus omver! 💨

Een startersfunctie is vaak ter ondersteuning. Ze verwachten een junior en dat is mooi, want wanneer jouw team het niet verwacht maak jij met jouw mentaliteit een goede indruk. Laat tijdens de dagstart zien dat je vol goede energie zit, laat tijdens een meeting zien dat je hard wil werken en toon interesse aan de lunchtafel in je collega’s en laat merken dat je bereid bent om ze te helpen.

 4.  Ongestoord vragen stellen en constant nieuwsgierig blijven! 🙋🏼‍♀️

Als starter heb je nog veel te leren. Zorg dat je een open houding hebt. Laat zien dat je wil leren door vragen te stellen. Stel vragen over de werkzaamheden, de software, de organisatie, de projecten, de processen, noem het maar op. Jouw nieuwsgierige houding laat zien dat je betrokken bent en dat jij je wil ontwikkelen. En hé, het is oké om vragen te stellen! Daar ben je een starter voor. ;) 

5. Je kunt elke dag iets nieuws leren (en meedoen met zo veel mogelijk trainingen) 🤓

Werkzaamheden, software, processen, zelfs de werktijden en dagen, alles is nieuw. Geniet er lekker van! Hoe leuk is het om elke dag wat nieuws te leren. Jouw cv wordt ook ineens een stuk interessanter. Je hebt er binnen de kortste keren veel vaardigheden bij! Onderzoek daarnaast meteen wat de trainings- en opleidingsmogelijkheden zijn. Je hebt dit deels besproken in je sollicitatieprocedure en kunt nu echt de diepte in. Ook die trainingen zijn belangrijk voor een indrukwekkend cv. 

Hé starter, genoeg redenen dus om te beginnen met een junio’r functie! Je gaat het pas echt ervaren als je het gaat doen. Dus pak die mooie startersfunctie met beide handen aan!  

Starten als Junior Consultant bij doen’r? Dat kan. Wij zijn dol op nieuwsgierige aanpakkers die zichzelf willen ontwikkelen. Start je bij doen’r, dan krijg jij een persoonlijke aanbodmanager die jou ondersteunt in jouw ontwikkeling! Dus, waar wacht je nog op?! Solliciteer direct! 

Solliciteer direct! 👏🏻

Wat is jouw verhaal?

#delen

Typemachine
Volg ons